Herkkulakko

Olenpas minä ollut kauan kirjoittamatta tänne! Ei ole ollut tarkoitus pitää taukoa, mutta elämä on näköjään vienyt mehut. En oikein jaksa kuin nukkua töiden päälle ja siihenhän on tultava muutos. Okei, elämä on nyt ollut sen verran "rikkinäistä", ettei mikään ihmekään, että väsyttää. Tarkoitan sitä, että olen viikot töissä, viikonlopun reissussa tai sitten joku on täällä, siitä tulee univelkaa, jota en saa viikolla kuitattua, saatan nukkua yhden viikonlopun jos hyvin käy ja sama rumba jatkuu. Nyt sen pitäisi kyllä rauhoittua. Kivahan se on perhettä nähdä, mutta univelka ei enää nykyisin sovi mulle ollenkaan.

Mua on nyt alkanut vaivata tää mun lihavuus ihan eri tavalla kuin ennen. En tiedä johtuuko se siitä, että kaikki mun kaverit on ok-painoisia tai suorastaan laihoja, vai siitä, että katselin tuossa kuvia ajalta, jolloin itse olin ok-painoinen. Näytinpä pieneltä! Siihen aikaan juoksin, nyt en pystyisi juoksemaan vaikka kunto olisi hyvä ja painoa vähemmän. Joten eri tavalla täytyy edetä ja toivottavasti nyt olisi järkeä päässä sen verran, että ei todellakaan tarvitse tiputtaa painoa kilo per viikko ja nipistää kaikesta mahdollisesta ja sen päälle lisätä kulutustakin. Jos nyt lähtisi siitä, että saisi arkirytmin kuntoon ja elämän vähemmän sokeriseksi.

Olen lopettanut kahvinjuonnin. Pakon edessä, en muuten. Luulin, että jos kahvin juonti loppuu, niin herkkujen syönti vähenee, kun ei tule syötyä kahvileipää. Olin väärässä. Nyt syön kahvin tilalla herkkuja ja sen päälle sitten ne herkut mitkä söin kahvittelun ulkopuolella... Tätä on nyt siis jatkunut kolmisen kuukautta.

Silloin joskus, kun pääni hajosi laihduttamiseen, lupasin, etten enää koskaan laita itselleni mitään ehdottomia kieltoja. Ne harvoin sopivat kellekään pitkällä tähtäimellä. Ei ne sovi mullekaan pitkällä tähtäimellä. Mutta nyt haenkin lyhyen tähtäimen hyötyä. Haluan irti tästä sokerikoukusta. En sentään ala niin ehdottomaksi, etten söisi hedelmiä ja marjoja, vaan pyrin eroon lisätystä sokerista. Tarkoitan tietenkin karkkeja, limuja jne. Samaan listaan kuuluvat myös pizza, hesemätöt yms. Jos taas laitan makaronilaatikkoon ketsuppia, niin siitä en ala nillittää. 


Joka tapauksessa kokeilen herkkulakkoa viisi viikkoa. Sen jälkeen pitäisi makean maistua vähemmän kuin nyt. En tosin tiedä vaikuttaako tämä nyt samoin kuin aikaisemmin, mutta pitää kokeilla. Aloituspäivä on huomenna, koska mulla on vielä joku riisifrutti tuolla jääkaapissa pyörimässä. Huono ajoitus, kun on lämmintä ja pitäisi mennä kaverin kanssa jätskillekin, mutta mikäli herkkuja tulee syötyä, niin sitten pitää vain aloittaa alusta. Ei se ajoitus nimittäin odottelulla paremmaksi muutu.

Nyt pitäisi siis keksiä välipaloja, jotka olisivat nopeita ja helppoja, mutta eivät sisällä lisättyä sokeria. Mulla vaihtuu työpiste päivittäin, joten en oikein voi viedä työpaikan jääkaappiin litraa maustamatonta jugurttia ja rasiallista marjoja. Seuraavan kerran sinne mennessäni olisivat ne jo menneet pilalle. Muovipurkkien kanssa säätäminen ja eväiden tekeminen taas ärsyttää. Laitan kyllä yleensä eväsruuan itselleni, joten ei kai se välipala lisäisi hommaa kauheasti, mutta... laiska luistaa mielellään kaikesta mahdollisesta. Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä terveellisistä ja helpoista välipaloista! Maitorahkaan en koske, enkä mä sitä jugurttiakaan jaksa loputtomiin syödä. Tää on ollut aina mulle haasteellista, kun yleensä laihduttaessani en ole lainkaan välipaloja syönyt. Se on vaan töissä pakko syödä tai nälkä on kotiin tullessa niin kova, ettei touhussa ole mitään järkeä.

Muuten en sitten ajatellut laihduttaa vieläkään. Jos herkut korvaantuu jollain fiksummalla, niin silläkin pitäisi olla vaikutusta. Ainakin verensokeriin. En uskaltanut mennä verikokeisiin, kun pelkään, että verensokerit on pilvissä...

Kommentit

 1. Kiva lukea postausta sinulta pitkästä aikaa :)
  Helpoista välipaloista tulee mieleen vaan jotkut protkusvanukkaat ja juomat, hedelmät ja marjat :) Pärkinät on tosi helppo, Lidlin cashew- pähkinät pussissa on suhteellisen edullisia.
  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, oli kiva kirjoittaakin :)
   Mä oon tainnut syödä pähkinöitä niin paljon silloin, kun elin terveellisesti, etten enää saa alas kuin epäterveellisiä maustettuja... tosin niitäkään en uskalla enää syödä, kun mun maha on mennyt oudoksi... Pitääpä kokeilla mikä olisi riittävä ja maistuisi useammankin kerran. :) Pähkinät ja hedelmät tietysti säilyy lämpimässä ja se olisi erittäin tärkeää, kun aina ei ole mahdollisuutta jääkaappisäilytykseen.

   Poista

Lähetä kommentti